valmentaja Vuorinen

Valmennusfilosofia lyhyesti: 

  • kokonaisuuden ymmärtäminen; kaikki vaikuttaa kaikkeen
  • oleellisen oivaltaminen ja siihen keskittyminen
  • terveys
  • pitkäjänteisyys
  • nousujohteisuus
  • ASENNE on per…stä jos tulokset ei parane

Tietoja valmentaja Petteri Vuorisesta

Synnyin 1961 Punkalaitumella. Asun Säkylässä.

Työskentelin 1.5.2011 asti Porin prikaatin Koulutussektorin Liikunta-alan toimialajohtajana, jolloin siirryin reserviin (eläkkeelle). Tehtävään kuului mm. työhyvinvointiasioita yli 600 työntekijän varuskunnassa ja yhdeksän urheilulajin valmennuksen johtaminen. Porin prikaati on viime vuosina menestynyt kaikissa lajeissa loistavasti ja suunnistuksessa ollut täysin ylivoimainen.

Aloitin jo oman urheilu-urani aikana 80-luvulla valmennusopinnot sen aikaisista C-, B- ja A-valmentajakursseista. A-lajiosista olen suorittanut; suunnistuksen, hiihdon-, voima-, taito- ja henkisen valmennuksen kurssit. Suunnistusvalmentajatutkinnon jälkeen jatkoin Ammattivalmentajatutkinnolla, jonka suoritin myöhemmin uudelleen ruotsinkielisenä. Sen jälkeen olen kiertänyt Valmentaminen Suomessa seminaareja ja muita mielenkiintoisia valmennuskoulutuksia kolmesta viiteen tapahtumaa vuosittain. Urheiluhulluna olen lukenut kaikki käsiin saamani urheilukirjat ja alan lehdet yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

Vuonna 92 aloitin Puolustusvoimien suunnistusryhmän (sotilasmaajoukkue) valmentamisen, ja se työ jatkui kesän 2010 elokuun Sotilas-MM:iin asti. Samana vuonna minut valittiin Suunnistusliiton oto-leirivalmentajaksi. Seuraavana vuonna alkoi pitkä taival silloisen päävalmentajan Torsten Smedslundin apuna, ja sitä kesti vuoteen 2005 asti. Come back maajoukkueeseen tapahtui 2009 arvokisojen (PM ja MM) “huoltajana/johtajana”. Käynnistin Satakunnan Aluevalmennuksen 2006 – 2007. Seuratyötä olen tehnyt valmentajana Hiisirastissa koko seuran olemassaolon ajan ja syksystä 2009 myös MS Parman Kehitysryhmän valmentajana.

Henkilökohtaisia valmennettavia on ollut useista lajeista. Heistä menestyneimmät ovat suunnistajat Sanna ja Sören Nymalm.